Wie zijn wij?

De Kembé Foundation

 De Kembé Foundation is een officiële studenten organisatie gelieerd aan de Erasmus Universiteit  te Rotterdam. Kembé wordt geleid door ambitieuze economie en bedrijfskunde studenten en heeft sociaal-ondernemerschap als kernwaarde.

                                                                                                         

‘Kembé’ is een Creoolse (Haïtiaanse) uitspraak die gebruikt wordt om mensen die zich in een uitzichtloze situatie bevinden een hart onder de riem te steken: ‘Blijf moedig, geef niet op!’. Deze uitspraak sluit goed aan bij onze missie. Het is onze missie om armoede te bestrijden middels sociale ondernemingen. Om dit te bereiken streeft Kembé ernaar om winstgevende bedrijven op te zetten in ontwikkelingslanden. Op deze manier worden lokale gemeenschappen gestimuleerd om zelfredzaam te zijn. Wij geloven dat de beste manier van hulp bestaat uit het aanbieden handvaten en begeleiding, om mensen zo hun eigen succes op te laten bouwen. Een van de fundamentele bouwstenen voor een sustainable project is een betrouwbare lokale partner. Op de lange termijn blijven de lokale partner en Kembé betrokken bij de gerealiseerde projecten, om sociale impact, groei en duurzaamheid te waarborgen.

Wij begrijpen de verantwoordelijkheid die donaties met zich mee brengen. Kembé hanteert daarom een 0% overhead policy om zo de transparantie naar supporters te garanderen.

Stichting Kembé streeft ernaar dat elke gedoneerde euro bij het beoogde project terechtkomt. Daarom wordt de Stichting uitsluitend door vrijwilligers gerund. Aan hen wordt geen enkele vorm van compensatie uitgekeerd zodat overheadkosten laag zullen blijven. Om donateurs inzicht te geven in de wijze waarop giften gebruikt worden, stelt de Stichting periodiek een transparant financieel verslag op.

Jaarverslagen:

Klik hier voor het Jaarverslag van 2014/2015

Klik hier voor het Jaarverslag van 2013/2014

Klik hier voor het Jaarverslag van 2012/2013

Klik hier voor het Jaarverslag van 2011/2012

Klik hier voor het Jaarverslag van 2010/2011 


 

Raad van Toezicht

Voorzitter en mede-oprichter:

Rick Vinken


Rick is de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van Kembé. Als mede-oprichter van Kembé was Rick betrokken bij de projecten in Haïti en India welke hij ook beiden meerdere malen heeft bezocht. Rick is relationship manager bij een internationale bank. 

 

Secretaris en mede-oprichter:

Thijs Essens

Thijs is mede-oprichter en de huidige secretaris van Kembé. Thijs is net als Rick zeer betrokken geweest bij de projecten in Haïti (zie foto) en India. Momenteel is Thijs werkzaam bij Google waar hij territory manager is. Hij is gevestigd in Dublin, Ierland. 

 

Penningmeester:

Paul Maas

 

Paul is een aantal jaar geleden, toen hij nog studeerde, begonnen met vrijwilligerswerk voor Kembé. Hij schreef stukken over onze projecten, onze activiteiten en analyseerde business plans. Op dit moment is hij penningmeester voor stichting Kembé en heeft hij onze projecten in Haiti en India bezocht. Paul is trader bij een internationale bank. Fundmanager:

Michel StrooijGedurende het studiejaar 2012/2013 was Michel President van Kembé, waarna hij nog een jaar het nieuwe team heeft bijgestaan als vice-voorzitter. Met zijn ervaring van afgelopen jaren en in andere studieverenigingen is hij tegenwoordig hoofd van de funding voor alle lopende projecten. Michel is bijna afgestudeert als Master in Supply Chain Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.Project leiders

Haïti:

Peter de GierSamen met Rick en Thijs heeft Peter Stichting Kembé opgericht. Hij is geboren in Haïti en was zeer sterk betrokken bij het project in dit land. Momenteel is hij ondernemer en woont hij weer in Haïti. Vanuit hier is hij ook de project leider voor het Haïti project. 

 

India:

Jorrit WeekenborgJorrit is de huidige project-leider van het project in India. In het jaar 2011/2012 was hij voorzitter van Kembé en heeft hij het India project opgezet. Hierna is hij nog in andere rollen actief geweest bij Kembé. Jorrit is financieel manager bij Unilever.

 

Tanzania:

Deniz Horzum

 

Deniz is de huidige project-leider van het Hakika project in Tanzania. In het jaar 2013/2014 was hij voorzitter van Kembé en heeft hij het Tanzania project opgezet. Hiervoor is hij nog in andere rollen actief geweest bij Kembé. Deniz is ESG analyst bij Sustainalytics.

3w Media | Creatief & Strategisch Mediabureau